سیستم دلیوری و تحویل غذا چیست؟
به مجموعه فرآیندها، فناوری ها و زیرساخت هایی که برای انتقال غذا از محل کافه و رستوران دریافت شده و به دست مشتری میرسد گفته میشود. با این سیستم بدون نیاز به حضور فیزیکی فرد در محل کافه سفارش خود را ثبت کند و در مکان مورد نظر خود دریافت نماید.
فواید سیستم تحویل غذا
در ادامه مزایای تحویل غذا در محل را بیان خواهیم کرد:
افزایش فروش و درآمد رستوران و کافه:
این سیستم به رستوران کمک میکند تا به مشتریان بیشتری دسترسی پیدا کرده و قشر گستردهتری را تحت خدمات خود قرار دهند.
افزایش کارایی و بهره وری:
این سیستم و خدمات به رستوران و کافه کمک می کند تا سفارشات را سریع تر و بهتر مدیریت کرده و در هر لحظه فرآیند را مشاهده نمایند.
افزایش راحتی مشتریان مختلف:
مشتریان مختلف براساس سلیقه و دوربودن خود میتوانند غذا و نوشیدنی خود را در هر لحظه سفارش داده و ساعتی بعد تحویل بگیرند. آنها با نشستن روی مبل یا تختخواب خود و با استفاده از تخفیفات ویژه در منوی آنلاین سفارش غذا دهند. همچنین دیدن تصاویر غذایی احساس لذت را در فرد بیشتر کرده و آنها را تشویق به خرید میکند.
بالا رفتن دقت سفارش:
رستوران ها و کسب و کارها برای حل مشکل و ارائه راهکار باید از اطلاعات روزانه فروش و مشتریان خود اطلاع داشته باشند. یک سیستم سفارش آنلاین به کارکنان و خدمه آنجا امکان مشاهده سریع سفارشات جدید و آماده سازی مواد مصرفی را میدهد. با این کار سفارشات بدون خطا و روان تر آماده میشود.
تجربه مشتری کاربرپسند:
با ایجاد سیستم سفارش آنلاین ابزاری مفید و کاربردی در اختیار مشتریان قرار داده و میتوانند غذاهای خود را مدیریت کرده و اعتماد و رضایت مشتری را جلب کنند. همچنین با مشاهده لیست غذاهای رستوران و توضیحات و تصاویر غذایی آنها بهترین انتخاب ها و غذاها را سفارش دهد.
تنوع انتخاب:
یکی دیگر از فواید مهم سیستم تحویل غذا، دسترسی به طیف گسترده از غذاها و رستورانها میباشد. مشتریان بدون نیاز به ترک منزل یا محل کار خود انواع غذاهای محلی و مورد نظر خود را سفارش میدهند.
سفارشات از دست رفته پایین:
با استفاده از سیستم سفارش آنلاین علاوه بر اینکه از خدمات تخفیف، پیشنهادات ویژه و امکان سفارش آنلاین و … بهره مند شده، احتمال کنسل کردن سفارش را به حداقل خواهد رساند.
پرداخت هزینه ابتدای ثبت سفارش در منوی آنلاین:
با داشتن یک منوی آنلاین و ویژگی ثبت سفارش غذا، شما هزینه را در همان ساعت اول دریافت کرده و نگران مشکلات پرداخت نخواهید بود.
دادههای مشتریان طبقه بندی شده:
با داشتن سیستم تحویل غذا و پنلی پیشرفته به همه اطلاعات مشتریان دسترسی داشته و به آنها پیامک های تخفیفی و جذاب ارسال کرده و بر این اساس فروش را بیشتر کنید.
عملیات واضح و ساده تر:
با داشتن منوی دیجیتال آنلاین مناسب و قوی که امکانات گستردهای دارد، همه عملیات ثبت سفارش و پرداخت سادهتر شده و تحویل و پیگیری غذا هم با روند خوبی پیش میرود.
نظارت بر هزینه ها و پیشرفت کار:
سیستم تحویل غذا با دادن گزارش در مورد فعالیت های کار مانند میزان سفارشات، هزینه ها، سود، کمیسیون و نظرات مشتریان گزارش تکمیلی مناسبی داده و کیفیت کار را بالا میبرد.
برنامه وفاداری:
استفاده از برنامه های وفاداری متناسب با تحویل مشتریان برای تشویق مجدد سفارشات و پیامک های امتیازدهی و تخفیف ویژه برای خرید بعدی روابط مشتری و رستوران را تقویت میکند. این کار منجر به سفارش بیشتر مشتری و افزایش درآمد رستوران شود.
پیشرفت فناوری و نوآوری در تحویل غذا:
به دلیل پیشرفت تکنولوژی، سیستم حمل غذا به سرعت در حال بهبود است. از الگوریتم های مربوط به هوش مصنوعی گرفته تا استفاده از بهپادها و نوآوری های خلاقانه در حال تحولی عظیم است. با گذر زمان و بهترشدن خدمات و تلفیق آن با تکنولوژی های نوین ، تجربه کاربری افراد بهتر خواهد شد.
استفاده از سیستم تحویل غذا در شرایط اضطراری
در شرایط خاص مانند دوران کرونا، سیستم تحویل غذا از راه دور بسیار مهم بود. با این سیستم به افراد کمک شد تا با رعایت فاصله اجتماعی، نیازهای غذایی اشخاص را برطرف نمایند. همچنین در شرایط اضطراری مانند بلایای طبیعی و شرایط بحرانی مانند سیل و طوفان بسیار مورد استفاده است.
امکان رعایت رژیم غذایی:
برای مشتریانی که نگران سلامت خود هستند و به دنبال رژیم غذایی خاصی هستند، سیستم تحویل غذا و مشاهده منوی غذای سالم و رژیمی اهمیت دارد. افراد میتوانند به راحتی منوی آنلاین غذای خود را انتخاب کرده و از راه دور سفارش دهند.
کاهش ترافیک و آلودگی هوا
در اغلب موارد استفاده از خدمات تحویل غذا به کاهش تردد ماشین و جلوگیری از آلودگی هوا و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای کمک میکند. این مورد به ویژه در شهرهای شلوغ و پرتردد می تواند راهکار مناسبی باشد.
چالشهای سیستم تحویل غذا
سیستم تحویل غذا و دلیوری با وجود تمام مزایای گسترده آن با چالش هایی مانند افزایش هزینهها، حفظ کیفیت غذا در زمان تحویل، مشکلات حمل و نقل وسیله نقلیه و … همراه باشد.
اشتباه مهلک در افزایش فروش از تحویل غذا
این احتمال وجود دارد که افزایش فروش از طریق تحویل غذا روشی هوشمندانه برای تحویل غذا به نظر برسد، اما تمرکز بیش از حد رستوران ها بر خدمات بیرون برغذا میتواند منجر به کاهش کیفیت تجربه غذاخوری داخل رستوران شود. این مورد میتواند منجر به کاهش مشتریان و درآمد ناپایدار گردد. یک رستوران و کافی شاپ پررونق باید همه از آشپزها تا مدیران و کارمندان به سختی و در مسیر درست کار کنند. این مورد موجب تاثیر خالص مثبت بر روند کار میشود.
بستهبندی و شیوه های سازگار با محیط زیست
با افزایش آگاهی و از بازیافت مواد و صدمه به محیط زیست، رستوران ها راه حل هایی برای سازگاری با محیط زیست را اتخاذ میکنند. این موارد شامل مواد زیست تخریب پذیر و کاهش استفاده از پلاستیک های یکبار مصرف است. روش هایی مانند اسکوتر برقی و تجهیزات هوشمند برای به حداقل اثرات زیست محیطی اهمیت دارد. این موارد در شهرهای پرازدحام و با آلودگی زیاد اثرگذار است.
نتیجه گیری
سیستم تحویل غذا از خدمات ضروری در دنیای پیشرفته امروزی است. این سیستم با صرفهجویی در وقت و کاهش تاثیر زیست محیطی فواید زیادی را برای جامعه به همراه دارد. با پیشرفت های زیاد خدمات تحویل غذا به بهبود کیفیت غذا و افزایش درآمد کمک میکند. این مورد زمانی به نتیجه مثبت میرسد که با برنامه درست و اجرای دقیق به پیش برود.


