امروزه درصد زیادی از کافه و رستورانها در حال تغییر منوهای خود به شکل دیجیتالی هستند. عواملی مانند پیشرفت سریع تکنولوژی، تمایل کسب و کارها به کاهش هزینهها و بهبود تجربه مشتریان و رضایتمندی آنها سبب این موضوع میشود. در این مطلب مقایسه ای بین هزینههای منوی کاغذی و منوی دیجیتال انجام داده و به این جمع بندی میرسیم که کدام انتخاب به صرفهتر و بهتری است.
1- هزینه ها و زیربنای اولیه
هزینه منوی کاغذی: برای ساخت یک منوی چاپی معمولا هزینههای طراحی، چاپ بسته به نوع کاغذ متفاوت خواهد بود. این هزینهها به نسبت یک منوی دیجیتالی زیاد است. همچنین با هربار تغییر قیمت کوچک و محتوای منو هزینه چاپ و تکثیر زیادی را در پی خواهد داشت.
هزینه منوی دیجیتالی: هزینه اولیه این منوها شامل سفارش پکیج مورد نظر بسته به امکانات ارائه شده بوده که در ابتدا ممکن است کمی هزینهبر باشد اما در ادامه با پرداخت نکردن هزینه های چاپ کاغذ و طراحی صرفه اقتصادی بیشتری دارد.
2- هزینههای بروزرسانی
منوی کاغذی: هربار که تغییراتی در منوی غذای خود در بخش قیمتها و محتوای آن ایجاد میکنید، نیاز به چاپ مجدد منوی کاغذی وجود دارد. این تغییرات در فصلهای مختلف سال و یا اضافه شدن غذاهای جدید به منو میتواند باعث افزایش هزینههای مربوط به چاپ و طراحی دوباره آن شود. بروز رسانی و تغییر قیمت به این شکل علاوه برهزینههای زیاد، زمان زیادی هم تلف خواهد کرد.
منوی دیجیتال: نقطه قوت منوهای آنلاین در زمینه بروزرسانی و راحتی آن در تغییر قیمت است. تغییر قیمت و افزودن و حذف غذای جدید در کمتر از 5 دقیقه صورت میگیرد. این عامل سبب میشود که هیچ هزینه ای برای چاپ مجدد کاغذ نیاز نباشد. درکنار آن اعمال تغییرات دیگری مثل تخفیفهای ویژه، پیشنهادات ویژه و … را به راحتی انجام دهید.
3- طول عمر و دوام در بلندمدت
با توجه به محیط پر رفت و آمد کافه و رستورانها کاغذ دچار فرسودگی شده و نیاز به تعویض دارد. ریختن غذا و نوشیدنی بر روی آن باعث ضرر رسیدن به منوهای کاغذی شده و مشکل ایجاد میکند. همچنین لمینت کردن و مقاومکردن آن هزینه ها را افزایش میدهد.
دوام و استحکام منوی دیجیتال بسیار بالاست. این مورد زمانی نمود پیدا میکند که تغییرات آب و هوایی و رفت و آمد زیاد هیچ تاثیری در فرسایش منو نخواهد داشت. با این حساب میتوان از آن به عنوان نقطه قوت بزرگ یاد کرد. همچنین حتی اگر تاثیر آب و هوا را هم بر آن در نظر نگیریم، گذشت سالیان زیاد بر ضعیف شدن و از بین رفتن کاغذ اثر خود را خواهد گذاشت.
4- تجربه مشتری و راحتی استفاده
منوی کاغذی: این منوها به دلیل دسترسی همگانی راحتتر برای همه اقشار جامعه مثل پیر و جوان و حس ملموس بودن آن ممکن است جالب توجه باشد. این مورد برای افراد مسنتر به دلیل سختی استفاده از تکنولوژیهای جدید مانند تبلت و موبایل مناسب نخواهد بود.
منوی دیجیتالی: این منوها برای افراد جوانتر که با گجتهای دیجیتال مانند تبلت و گوشی سر و کار دارند جذاب بهنظر میرسد. همچنین به رستورانها و کافهها امکان میدهد تا تصاویر و ویدیوهای جذاب از غذا ارائه داده و با اسکن بار کد به منو دسترسی پیدا کرده و آن را به راحتی مشاهده نمایند.
5- هزینه تاثیرات زیست محیطی:
منوی کاغذی: با چاپ این منوها از منابع طبیعی و تنه درختان زیادی استفاده خواهد شد. این موضوع تاثیرات منفی زیست محیطی بر طبیعت وارد میکند و از آن طرف دور ریزهای منو فشار دیگری بر محیط زیست وارد خواهد کرد.
در وهله بعدی منوهای آنلاین، تاثیرات زیست محیطی بسیار کمتری داشته و فقط ساخت و تولید دستگاههای دیجیتالی مانند تبلت و گوشی ممکن است تاثیر منفی محیطی کمی داشته باشد که قابل چشم پوشی است.
کدام منو به صرفه تر است؟
با توجه به توضیحات گفته شده، اگر به دنبال افزایش مشتری، بالابردن اعتبار برند، کاهش هزینه در بلندمدت، صرفه جویی در وقت، تجربه کاربری بهتر و تاثیر منفی زیست محیطی کمتر هستید انتخاب منوی دیجیتال با منوورس بهترین و به صرفه ترین انتخاب برای کافه و رستوران شماست. در بعضی موارد میتوانید با تجربه ترکیبی از هردو منو امکان انتخاب بین منوی کاغذی و دیجیتالی را به مشتری بدهید.